Cestování

Karlštejnské deja-vu jako last minut

Čas dovolených je doslova za dveřmi. Ještě nemáte v hledáčku žádnou konkrétní lokalitu, váš rodinný rozpočet není nafukovací a vy byste přesto rádi vyrazili někam „za město“? Pak se vydejte na Karlštejn. Nedejte se zmást tím, že budete stát fronty na teplé pivo s natěšenými turisty z Asie. Karlštejn má i svou přívětivější tvář a méně „profláklou“ část, kterou vám právě představíme.

Krásné místo v údolí řeky Berounky, které vyniká místní pohostinností a přitom disponuje domáckou atmosférou. Zažijete tam své deja vu. Útulnost, přívětivost a ochota personálu vás uvede do stavu mysli, jako byste tam jezdili odjakživa. Penzion Karlštejn, který se nachází v podhradí středověkého hradu, je jednoznačně místem, které si zaslouží přívlastek idylické.

Pokojíčky jako od maminky

Ubytování v penzionu Karlštejn je dostupné všem. Dobře se zde budou cítit rodiny s dětmi, singles i lidé v seniorském věku. Přespat lze ve dvou a třílůžkových pokojích, které jsou stylizovány do romantického hávu. Penzion disponuje i výbornou restaurací, která se specializuje na českou kuchyni. Díky své optimální poloze ve středu obce budete mít příhodnou polohu pro realizování nejrůznějších výletů do okolí. A že jich může být požehnaně.

Při cestách za zážitky byste neměli minout zdejší minizoo s exotickými zvířaty, jimž vévodí lvi a tygři bílí. Další tip na výlet nemůže opomenout lomy Velká a Malá Amerika, které jsou propojené podzemními štolami. Jsou mementem minulých dob a zároveň turisticky atraktivní lokalitou. Rozhodně stojí za to projít zdejší naučnou stezku a zastavit se na všech vyhlídkách s úžasnými panoramaty.

Na Karlštejně je božsky

Obdobný zážitek můžete prožít, objednáte-li si pohled na Český kras výhledem z ptačí perspektivy. Vyhlídkové lety horkovzdušným balónem jsou zde turisticky vyhledávanou atraktivitou. Z koše balonu totiž můžete vidět nejen hrad Karlštejn, řeku Berounku, ale Svatý Jan pod Skalou, Houbův lom u Koněprus nebo historický Tetín. Záhy tak zjistíte, že je u nás v Česku vlastně velmi hezky a že není třeba jezdit přes půl světa, abyste si užili perfektní dovolenou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *