Pro ženy

Foťte se rádi

Spousta lidí tvrdí, že se neradi fotí, často to má jeden společný důvod a tím je, že se sami sobě na fotkách nelíbí. Je spoustu lidí, kteří si myslí, že nejsou fotogeničtí a že jim na to na fotkách nesluší, ovšem fotogeničnost není žádná vrozená vlastnost, všechny modelky a celebrity se musely učit, aby na fotkách vypadaly dobře, a dokonce najdete i takové snímky, kde jim to až tak nesluší. 

Správný úhel 

Existuje pár rad a tipů, díky kterým bude fotogenický každý. Sami můžete některé vyzkoušet a uvidíte, že se budete fotit rádi. První z rad je správný úhel, což je velmi známá a jednoduchá finta, kterou používá snad každá hvězda. Všimli jste si, že se nikdy žádná modelka ani celebrita nefotí čelem k objektivu? To protože nikdo nemá dokonale souměrný obličej, takže vždy se najde jedna strana, na které vám to více sluší. To znamená, že stačí vyzkoušet pár fotografií, na kterých lehce otočíte hlavu do strany anebo ji lehce nakloníte a uvidíte, že na každé fotografii budete vypadat trošku jinak a určitě mezi nimi bude i taková fotografie, kde se budete líbit sami sobě, pak už jen stačí tuhle pózu natrénovat. 

Pozor na ruce

Dalším velkým problémem bývají ruce, protože spousta lidí neví, kde je má dát anebo co s nimi má dělat. Někteří na poslední chvíli dají ruce podél těla, což způsobuje, že můžete vypadat jako voják v pozoru a to není zrovna lichotivá póza. Někteří lidé dávají ruce v bok, což může být pěkné, ale ne ve velkém množství. Například když budete mít z dovolené dvacet fotografií a na všech máte ruce v bok, tak se to mnohým bude zdát vtipné. Úplně nejlepší je, vůbec nad tím nepřemýšlet a nechat ruce přirozeně, pokud se vám to nelibí, můžete vyzkoušet dát ruce do kapes anebo si do ruky chytnout kabelku, pití či jinou věc. Někdy také lze vytvořit originální fotografie, například když se jednou rukou opíráte o nějakou památku a podobně, k tomu stačí trocha fantazie. 

Přirozený výraz

Úplně nejdůležitější prvek focení je váš výraz ve tváři. Spousta lidí se snaží na fotce vypadat co nejlépe a zkoušejí různé úsměvy, svůdné pohledy a podobně. Ovšem pokud se snažíte ono gesto udělat jen kvůli pěkné fotografii, tak to mnohdy působí uměle až křečovitě, a proto se vám fotografie nelíbí. Abyste se rádi fotili, musíte si na fotce vykouzlit naprosto přirozený výraz, klidně se můžete pousmát, aby byl úsměv vidět, ale rozhodně se nenuďte do smíchu od ucha k uchu.  Na dovolené či jiných příležitostech, kde se fotíte je většinou člověk spokojený a podle toho se také tváří, tak proč vytvářet nové výrazy v obličeji? 

Nebojte si to vyzkoušet 

Bohužel mnoha lidem trvá, než se dostanou do fáze, že se rádi fotí, což je škoda, protože fotky jsou navždy uchované vzpomínky. Abyste se naučili mít své fotografie rádi, co nejdříve je dobré hodně cvičit, je jedno, jestli si budete cvičit doma před zrcadlem různé pózy anebo si hned uděláte pár fotek a budete vybírat ty nejlepší. 

Každý je fotogenický a krásný, proto se nebojte se fotit. Fotka je nádherná vzpomínka, ke které se můžete kdykoliv vrátit a nikdy nezmizí, tak se foťte rádi. 

Pěstujeme logiku od malička

Logika je velice důležitá, ať už při učení anebo v běžném životě. Říká se, že se logika nedá naučit, ale záleží na tom, v jakém věku s učením začínáte. V dospělosti se opravdu nedá logika naučit nebo doučit, ale pokud chcete logické myšlení rozvíjet u malého dítěte, které je nanejvýš v předškolním věku, pak budete mít velký úspěch. 

Malé děti potřebují péči 

Je dokázáno, že dítě se nejvíce vyvíjí do šesti let, zejména co se týče logického myšlení, proto je velice důležité, abyste s pěstováním logiky začali od malička. I když si mnoho lidí myslí, že logiku bude potřebovat jen ve škole při hodinách matematiky, není tomu tak. Logiku potřebujeme ve škole, v práci ale i v běžném životě. Na mnoho problémů, které denně prožíváte, vám stačí logické myšlení, proto bychom neměli péči o malé děti podcenit a opravdu se jim pečlivě věnovat, protože pak se naše důkladná péče může ukázat při dospívání našich dětí a to nejen co se týče logického myšlení, ale také i v jiných oblastech. 

Logika hrou 

Samozřejmě, že pěstovat logické myšlení od malička nelze nějakými těžkými logickými úkoly, naopak musíte logiku přizpůsobit věku a povaze dítěte, aby dítě bavilo se rozvíjet, musí se jednat o nějaký způsob hry, protože u těch se zabaví každé děti a je to nenásilný způsob, jak můžete děti rozvíjet. Každopádně nestačí vymyslet nějakou hru a nechat dítě samotné, aby si hrálo, naopak je velmi důležité, abyste si našli čas a hráli si společně s ním. Pravdou je, že spousta rodičů má náročnou práci a často chodí domů unavení a právě proto, byste si měli najít nějakou hru, která by bavila i vás, tím se krásně uvolníte a uděláte mnohé pro dítě. 

Hrajeme si a povídáme si 

Existuje spousta her k zakoupení, které jsou určeny k rozvíjení logického myšlení, ale pokud nechcete, nemusíte kupovat hry, lze vymyslet spoustu her z věcí, které máte běžně v domácnosti. Například můžete vymyslet hru, při které dítě bude seřazovat lžičky podle velikosti na čajové a polévkové a podobně. Každopádně je dobré při to komunikovat, ptejte se dítěte na různé otázky a nechte ho vše vysvětlit, aby začalo o dané problematice přemýšlet. Úplně nejlepší jsou různé slovní hry, kde je komunikace podmínkou a můžete je hrát úplně kdekoliv a kdykoliv, protože k nim nic nepotřebujete. Pokud s dítětem komunikujete, vytváří si souvislosti, což je pro celou logiku nejdůležitější. 

Příprava do školy i do života

Různé hry a komunikace dokáže dítě perfektně připravit na přechod do školních lavic i na další dospívání. To, že si s dítětem budete hrát a hodně povídat mu velice pomůže a to nejen při rozvoji logického myšlení, ale také pro rozvoj komunikace, ale tím, že s ním budete trávit tolik času a budete se o něj opravdu zajímat, si s ním vybudujete krásný a důvěrný vztah a o to stojí každý dobrý rodič, proto by se to nemělo podcenit. 

Logické myšlení je velice důležité a budete ho potřebovat celý život, proto s rozvojem logiky začněte u svého dítěte hned od malička, několikrát se vám to vrátí. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *