Bydlení

Co dělá chirurg a kdy za ním vyrazit?

Chirurgie je pro naše zdraví extrémně důležitá. Existují dva hlavní důvody, proč za tímto lékařem chodíme. Jeden je akutní, druhý dlouhodobý. Smyslem práce chirurga (stejně jako ostatních lékařů), je zlepšit vaše zdraví a vyléčit patologický stav, se kterým jste za ním přišli. Kdy za chirurgem musíte vyrazit a kdy si můžete doma poradit sami?

Nejčastější problémy na chirurgii

Mezi akutní případy, které se řeší na tomto oddělení, patří hlavně zlomeniny a otevřené rány. Jakmile si něco zlomíte nebo se říznete do hloubky, musíte se nechat ošetřit. Jestli vám krvácení nepřestává nebo vidíte, že je rána velká, rozhodně na nic nečekejte a zajeďte na pohotovost. Případně si můžete zavolat rychlou záchrannou službu. Na druhou stranu chirurgové řeší i dlouhodobé problémy, např.:

  • odstranění slepého střeva,
  • odstranění žlučníku,
  • operace kožních a podkožních útvarů,
  • odstranění znamének (hlubokých nebo velkých).

Objednejte se na chirurgii online

V případě akutního problémy samozřejmě musíte přijet okamžitě bez ohledu na to, co je na za den a čas. Lékaři vás ošetří, jakmile to bude možné. Většina případů, se kterými se potýkají, jsou ovšem dlouhodobé problémy. Na operaci musíte podstoupit mnoho vyšetření, ale na vyšetření, diagnostiku a stanovení termínu se můžete objednat online. A to nejen u nás. Chirurgie Trenčín vám pomůže v případě, že budete právě na Slovensku a stane se vám úraz. I tam si ale můžete naplánovat operaci.

Běžných zákroků se nebojte

Hodně lidí má z chirurgie strach. Není se čemu divit, protože nikdo z nás nechce, aby se do něj řezalo. Věřte, že lékaři provádí desítky běžných operací každý den. Zlomeniny, operace slepého střeva nebo žlučníku jsou u nich na denním pořádku. Zdravotní halena je pro ně uniformou, podle které poznáte jejich odbornost. Zkušenosti jednotlivých chirurgů si můžete ověřit na internetu prostřednictvím recenzí a zkušeností jiných pacientů.

Zdroj obrázku: Gorodenkoff / Shutterstock.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *