Cestování

V dodávce na dovolenou? Proč ne!

Každý člověk si chce dovolenou užít jinak, ale poslední dobou je spousta lidí, co podléhá trendu – dovolená s karavanem, což je samozřejmě krásné a jistě zajímavé, ale existují i jiné způsoby, jak je na dovolenou a přitom mít své vlastní zázemí, například co takhle dovolená v dodávce? 

Dodávky plné luxusu 

Když se řekne dovolená v dodávce, tak mnozí si představují partyzánské podmínky, že budou muset brát plynový vařit a matraci, aby měli pohodlí. Ovšem dnešní dodávky jsou moderní a mnoho modelů má vnitřní rekonstrukci, která často svým vybavením připomíná karavan, protože zde nechybí postel, spoustu úložných prostor, menší kuchyňka a v některých dokonce i koupelna, což je opravdu vše, co na dovolené kdekoliv budete potřebovat. Mnohdy je to upravené tak, že si opravdu budete připadat jako v luxusním hotelu, protože kožená postel a podobné doplňky nejsou samozřejmostí. 

S dodávkou může jet kdokoliv

Velkou výhodou dodávky je, že na ní má řidičské oprávnění každý, kdo si udělala řidičský průkaz na auto, což u karavanu není, protože většina karavanů jsou velké a těžké, a proto je nutné mít také speciální řidičské osvědčení. Každopádně pokud se rozhodnete jet na dovolenou s dodávkou, ale nemáte žádné zkušenosti s řízením dodávky, tak byste si to raději měli vyzkoušet, přece jenom je dodávka trochu větší, než osobní automobil, tak aby se vám někde nestala nějaká zbytečná nehoda. Pokud si nejste jistí například u couvání a podobně, je lepší nechat někoho vysednout, aby vám ukázal, než abyste si dodávku zničili, ale každopádně záleží jen na tom, jak jste si jistí ve svých řidičských schopnostech.

Dodávka versus karavan 

Pravdou je, že existují jisté výhody a nevýhody, proč si vybrat jedno nebo druhé. Karavan na rozdíl od dodávky nabízí více místa. Samozřejmě, že záleží, který si pořídíme, ale ty větší karavany jsou přizpůsobeny pro větší počet lidí, kdežto dodávka je pohodlná pro dvě osoby. Každopádně s ní může cestovat i větší počet osob, ale je zde jen jedna manželská postel, kde se opravdu nevyspí čtyři lidé, ale ti si mohou ustlat třeba na sedačkách, což není až tak příjemné. Stejně tak bývá někdy problém s koupelnou, protože v dodávkách často koupelna chybí anebo je nahrazována přenosným záchodem, což není natolik pohodlné, jako záchod a koupelna v karavanech. 

Chceme dodávku! 

Spousta lidí si také kupuje vícemístnou dodávku jen proto, aby mohli jet na dovolenou se svou početnou rodinou anebo známými, a přitom neplánují v dodávce strávit celou dovolenou, ale je to jen pro ně pohodlné řešení na cesty, kdy si může kdykoliv kdokoliv odpočinout anebo se občerstvit. V případě, že se rozhodnete, že byste si přáli strávit dovolenou v dodávce a chtěli byste si jí koupit, měli byste s nákupem začít hodně dopředu, aby se všechno stihlo utvořit tak, jak si přejete ještě před dovolenou, protože mnohdy se na novou dodávku čeká opravdu dlouho a ke všemu, když jí chcete s takovouto úpravou. 

Na dovolenou nemusíte jezdit jen s karavanem, krásná a pohodlná dovolená se dá prožít i v dodávce, jen musíte mít tu správnou osádku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *