Bydlení

Zařízení bytu není nikdy tak náročné, jako dosáhnout dokonalých detailů

Sladit pokoj nebo celý byt do jednoho stylu není tak těžké. Stačí, když vsadíte na stejné nebo podobné barvy a stejné materiály. Dát dohromady dokonalé bydlení není tak složité, jak se může zdát. Kdyby si každý dokázal vytvořit nádherné a dokonalé bydlení v každém ohledu, neměli by interiéroví designéři žádnou práci. Začlenit do bytu detaily ale tak jednoduché není.

Najděte si jeden výrazný prvek

Nábytek i dekorace můžete mít dokonale sladěné dohromady, ale stále bude něco chybět. Interiér můžete doplnit jedním výrazným solitérem v podobě designové lampy nebo křesla. Stačí jediný prvek, který nebude vůbec v ničem podobný všemu ostatnímu, co máte v interiéru. Na první pohled se to může zdát jako chyba, ale ve skutečnosti vám to udělá obrovskou službu.

Chyba to rozhodně není, ale musíte se dobře rozhodnout, kam tento kousek umístíte. A musíte myslet také na to, aby v nějakém smyslu pasoval do zbytku interiéru. Rozhodně to nefunguje tak, že koupíte náhodnou věc, která se k vám nehodí a bude to fungovat. Nic takového se nestane. Nejlepší bude, když si pořídíte kousek, po kterém již dlouho sníte a měli jste pocit, že je na vás příliš extravagantní. Nádherný solitér bude:

  • designová stojací lampa,
  • jedinečné křeslo,
  • výrazný lustr,
  • váza nebo jiná dekorace.

Co udělá doma největší změny?

Nechcete se spoléhat jen na jedinečnost solitéru? Nemusíte. Váš domov bude dokonalý i v případě, že najdete zajímavé barvy, polštáře, textilie, vázy, lampy nebo drobnější nábytek, někdy se hodí i dárky do domácnosti, které vám zakoupí rodina. Velkou změnu mohou přinést i nohy ke stolům v jedinečném stylu. Spojování barev a struktur, které k sobě úplně nejdou, je dnes obrovským trendem. Nemusíte se toho příliš obávat.

Jen se při rozmístění nábytku musíte zamyslet nad tím, co děláte. Snažte se popustit uzdu fantazii a se svým interiérem si hrajte. Krásným doplňkem pro podkrovní byty mohou být také zatemňovací rolety do střešních oken. Jde o jedinečný produkt, který bude splňovat praktickou i estetickou stránku. A dodá vašemu domovu něco zcela nového a jiného.

Zdroj obrázku: Procreators / Shutterstock.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *